UpLeft

WWW.PLIPP.SE - PÅ PLiPP ANNONSSAJT FINNS MÖJLIGHETERNA DU INTE HAFT TIDIGARE!
Företagsannons från Toomarahva    Klicka här för att komma till annonsen

Vandrarhem och Camping i Estland. Upptäck vackra Estland och bo på Toomarahva Turismitalu - Uthyres

Vandrarhem och Camping i Estland. Upptäck vackra Estland och bo på Toomarahva Turismitalu - Uthyres

Toomarahva Vandrarhem och Camping

Toomarahva Vandrarhem och Camping finns i före detta fiskebyn Altja i norra Estland. På norra kusten finns några "taggar". Alldeles till höger om dessa ligger Vergi och ytterligare en liten bit åt höger finner du Altja.
GPS: 59°34'56'' N, 26°6'44'' E.

Toomarahva ligger mitt i den lilla byn, granne med den välbesökta vägkrogen Altja Körts. Andra fina krogar i närheten är Sagadi, Vihula och Palmse Manor. Du bor i moderna fina små lägenheter i hus byggda på slutet av 1800-talet. Du kan även bo på Toomarahva Camping.

Toomarahva Vandrarhem har långväga stamgäster från Tyskland, England och Frankrike, USA och Japan. Altja ligger i Estlands största naturreservat, Lahemaa. Att vandra eller cykla på småvägar och naturstigar i de orörda vackra skogarna är mycket populärt. Det finns gott om info-tavlor som beskriver växt- och djur-livet i närheten.

Fågellivet är rikt. Stork t.ex finns det gott om i Estland. Mot augusti när storken förbereder sig för att flytta kan man få se tusentals storkar uppdelade i flockar flyga iväg till åkrarna på morgonen. De återvänder mot kvällen till uppsamlingsplatsen som är en grund vik utanför Altja, för att övernatta. Denna procedur repeteras varje dag tills alla storkarna i trakten anslutit sig och funnit sin grupp. Då drar de iväg och kommer tillbaka i maj följande år. Det är ett måste för fågelintresserade att få uppleva dessa dagar och mäktiga synintryck.

Faciliteter: Camping, tältplats, plats för husbil, bad, fiske, vandring, bastu, catering, cykeluthyrning och buss. Bussarna går till t.ex Rakvere och Tallinn. Vissa bussar går bara på sommarhalvåret.

För info & bokning:   Tel +372 50 50 850

e-post: altja(at)hot.ee   


WWW.PLIPP.SE - VÄRLDENS MEST LEVANDE ANNONSPELARE!