Vandrarhem Camping Estland  
   
 

 
 

Vandrarhem och Camping i Estland

Toomarahva

Toomarahva Vandrarhem och Camping finns i före detta fiskebyn Altja i norra Estland. På norra kusten finns några "taggar". Alldeles till höger om dessa ligger Vergi och ytterligare en liten bit åt höger finner du Altja.
GPS: 59°34'56'' N, 26°6'44'' E.

Toomarahva ligger mitt i Altja, granne med den välbesökta vägkrogen Altja Körts. Andra fina krogar i närheten är Sagadi, Vihula och Palmse Manor. Du bor modernt i hus byggda på slutet av 1800-talet. Du kan alternativt ta med tält eller husbil och bo på Toomarahva Camping. El och vatten finns. Vill du rida hit finns plats för hästen.

Toomarahva Vandrarhem har långväga stamgäster från Tyskland, England, Frankrike, USA och Japan. Altja ligger i Estlands största naturreservat, Lahemaa. Att vandra eller cykla på småvägar och naturstigar i de orörda vackra skogarna är mycket populärt. Det finns gott om info-tavlor som beskriver växt- och djur-livet i närheten.

Fågellivet är rikt. Stork t.ex finns det gott om i Estland. Mot augusti när storken förbereder sig för att flytta kan man få se tusentals storkar uppdelade i flockar flyga iväg till åkrarna på morgonen. De återvänder mot kvällen till uppsamlingsplatsen som är en grund vik utanför Altja, för att övernatta. Denna procedur repeteras varje dag tills alla storkarna i trakten anslutit sig och funnit sin grupp. Då drar de iväg och kommer tillbaka i maj följande år. Det är ett måste för fågelintresserade att få uppleva dessa dagar och mäktiga synintryck.

Faciliteter: Camping, tältplats, plats för husbil, bad, fiske, vandring, bastu, catering, cykeluthyrning och buss. Bussarna går till t.ex Rakvere och Tallinn. Vissa bussar går bara på sommarhalvåret.

För info & bokning:   Tel +372 50 50 850
e-post: altja(at)hot.ee   Hemsida: web.zone.ee/toomarahva/
 
 
Kategorier:
camping estland stork altja körts toomarahva vandrarhem vandrarhem camping estland fiske husbil plats
 
PLiPP's Annonspelare

Här finns alltid de senaste annonserna från Sveriges hetaste webtjänster och webshop's
Tidsbokning

OnLine Tidsbokning för företag föreningar och privatpersoner

SalCella Saltrum


site built and powered by DevSoft Stockholm

På PLiPP's Annonssajt finns möjligheterna du inte haft tidigare!